Datacentrum

bookcase.pngHostbytes beschikt over serverruimte in het SmartDC te Rotterdam. Hierdoor hebben wij de beschikking over uiterst moderne faciliteiten op het gebied van netwerk- en stroomvoorziening. Ook de fysieke veiligheid van de servers staat hier hoog in het vaandel. Om een zo hoog mogelijke uptime te realiseren hebben we beschikking over de volgende faciliteiten.

Stroomvoorziening

De racks zijn voorzien van apart afgezekerde groepen, die onafhankelijk van elkaar beschikken over de uitgebreide UPS-voorzieningen. Deze UPS-installatie is in staat een spanningsval van enkele minuten zonder enige moeite te doorstaan. In geval van een stroomonderbreking die langer duurt zullen drie generatoren de UPS-installatie ondersteunen. Er is genoeg brandstof in het pand aanwezig om twee volle dagen in de energiebehoefte te voorzien.

Klimaatbeheersing

We maken gebruik van adiabatische koeltechnieken en bereiken zo een PUE waarde van onder de 1.1. SmartDC is een carrier neutraal datacenter dat gebruik maakt van een uniek modulair concept: het gehele datacenter is opgebouwd uit suites van 32 tot 100 racks met eigen koeling, stroomzekeringen, blussing en security. Dit stelt ons in staat om de serverruimte aan te passen aan de behoeften van onze klanten en een ongelooflijke hoeveelheid flexibiliteit te bieden rondom ons colocatie aanbod.

Brandveiligheid

De serverruimte is uitgerust met een VESDA-rookdetectiesysteem. De aanwezige lucht wordt continue gechecked op zowel zicht- als onzichtbare rookdeeltjes. Mocht de hoeveelheid rook de ingestelde waarde overtreffen, dan wordt het gasblussysteem geactiveerd. Binnen enkele seconden word het zuurstofpeil in de ruimte onder de 10% gebracht, zodat een eventuele brand onmiddelijk dooft - zonder verdere technische gevolgen voor apparatuur.